Om BARF-fodring

 


 

En voksen hund bør have mellem 1,5-2,5% af sin kropsvægt i foder alt efter dens aktivitetsniveau. Til en start er det en god ide, at dele portionen op i to således hunden fx får morgen- og aftensmad. Langsomt tilvænnes hunden til maximalt et dagligt  måltid mad. Hvalpe bør have alt det de kan spise fordelt først på 3 måltider og senere på 2. Hvalpen vil selv stoppe med, at spise frokost når den ikke længere har behov for 3 måltider dagligt.

60 % af kost bør være kødfulde ben (lige dele spiselige ben og kød) eller kød med ben.
40 % rent kød.

 

Har man en rigtig sulten hund kan man tilsætte grønsager.

Er hunden overvægtig kan man erstatte ca. 20% af kødet med grøntsager med fugt Klik HER for en oversigt for vejledende fodermængde.

Kødfulde ben er ben hvor hunden kan spise lige så meget ben som kød. Kødfulde ben kan være: Andehalse, Gåsehalse, Kyllingelår, Kyllingehalse, Kalkunvinger, Kalkunhalse, Kalveben, Nøgleben fra Gris, Grisetæer, Grisehaler, Lammeben, Okseledknogler, Okseskulderblad.

Man kan i mange BARF butikker købe hakket kød med ben - det vil sige der er hakket ben med i kødet. Dog giver kødfulde ben hunden rene tænder og beskæftigelse, Der bør mindst være 30% ben i kødet for, at dække behovet.

Kødet kan være:
Kylling, Svin, Okse, Lam, Hest, Fisk, æggeblommer eller kalluner (maver) og en ugentlig dag med lever/hjerter.

Grønsagerne kan være:
Gulerødder, Blomkål, Rosenkål, Spinat, Persille, peberfrugter, ærter, grønkål, osv.

Frugt kan være:
Melon, Jordbær, Hindbær, Brombær, Solbær, æbler, pære, banan, appelsin, mandarin (aldrig druer)

Hunden kan dog ikke optage hele rå grønsager så det anbefales, at enten blende dem eller kører dem igennem de fine huller på en kødhakker. Vi køber oftest de dybfrosne grønsager og hakker/blender.

 

Jeg gør:

2 gange om om ugen KALLUN

1 gange om ugen INDMAD

3 gange om ugen KØDFULDE BEN ELLER KØD MED BEN

1 gang om ugen FASTE ELLER BEN SOM FX MARVPIBER


Når jeg laver grønsagsblanding består den af ca. 1000 gram grønsager blandet med 100 gram frugt.

De eneste tilskud hundene her får er rapsolie (rapsolie indeholder de vigtige omega 3 og 6 fedtsyre) og vitamintiskudet Hokamix 30, som er et naturprodukter baseret alene på urter og ekstrakter heraf - altså ikke kemisk fremstillet. Hokamix optimere udnyttelsen af foderet og udskillelsen af affaldsstofferne - man kan sige det virker som kroppens katalysator. Hokamix er uden nogen form for tilsætningsstoffer.

 

 

b2