Hvorfor

 

Fodring af hund er en livsstil - ikke mindst for ejeren, men i den grad også for hunden. Alle hunde uanset størrelse og udseende har det tilfældes, at de har samme oprindelse - hunde er rovdyr ligesom deres forfader ulven. Selvom vores hunde ikke ligner ulve så er der stadig ca. 80 % af ulvenes adfærd og instinkter i vores hunde. 98,8 % af hundens og ulvens gener er identiske og de kan derfor, som de eneste arter reproducere sig sammen. Det betyder også, at hunden og ulvens anatomi er identisk og derfor bør betragtes ens når der er tale om fodring. Da ulvene i zoologiskhave ikke lever af tørfoder bør vores bedste ven, hunde heller ikke leve af det.

Der bliver dagligt brugt 100 vis af kr. på plejeprodukter, legetøj og godbidder til hundene og vi ønsker alle, at vores hunde skal have et godt og langt liv. Alligevel vælger mange, at fodre deres bedste ven med fabriksfremstillet foder, som indeholder alverdens biprodukter, smagsforstærkere, E-numre og ikke mindst konserveringsmiddel, som vi forbrugere overhoved ikke ved hvad er, og har af indvirkning på vores hundes helbred. Tørfoderet som siges, at indeholde kød og animalske produkter, kan holde sig i stuetemperatur i op til et år eller mere i en pose. For at det kan lade sig gøre, må der være tilsat en eller anden form for konserveringsmiddel som end ikke engang er tilladt at bruge i menneskeføde. Vi mennesker ønsker ikke, at vores mad indeholder alverdens biprodukter, E-numre, smagsforstærkere og genmanipulerede ingredienser – vi vælger selv på hylden i supermarkedet – det kan hundene ikke – de har ikke noget valg – de må spise hvad vi servere for dem. Med andre ord, det er os hundeejere der har ansvaret for, at vores hunde får en god ernæringsrig kost, som kan give dem et godt og sundt liv.

Man har altid sagt, som hund så ejer og det kan der være noget om. I takt ned, at vi mennesker i stigende grad lider under livsstilssygdomme, stiger antallet af livsstilssygdomme også hos vores kæledyr. Allergi, kræft og sukkersyge er i dag desværre ikke ualmindeligt for vores kæledyr. Dette skyldes i stor grad forkert kost og vores misforståede godhed. Det er ikke uden grund, at der i TV sendes flere livsstilsprogrammer omkring ernæring. Du er hvad du spiser sig de – det er din hund også.

Rå fodring er en efterligning af hvordan vores hunde ville ernære sig hvis de levede frit. I daglig tale kaldes det BARF, som er en forkortelse af Bone And Raw Food (Ben og råt kød) eller Biologically Appropiat Raw Food (Biologisk Afpasset Rå Føde).

BARF er derfor den helt naturlige måde for hunde, katte og andre rovdyr, at ernære sig på. I dag er det desværre sådan, at mange tror, at BARF er noget man skifter til når hunden er blevet syg. Det behøver ikke være sådan. Selvfølgelig kan BARF hjælpe på mange livsstilssygdomme hos hunde og katte, men som det altid har været er det langt bedre, at forebygge end at helbrede.

Alle hunde store som små kan spise BARF og det behøver ikke være dyrt eller besværligt. Det er bevist, at det ikke er dyre, at fodre med Rigtig Hundemad end det er, at fodre med tørkost fra de anerkendte mærker.

 

Synes du alligevel at BARF er for stort et skridt kan du hos Naturhunden.dk købe nogle fantastiske tørkostprodukter der opfylder alle betingelser for biologisk rigtigt hundemad - altså det tætteste du kommer på BARF bare i tørpilleform.

 

 

b1